SAVE THE DATE Innovatiedagen 2021

6 MEI 2021 – SAVE THE DATE Innovatiedagen 2021

De voorbereidingen voor de Innovatiedagen 2021 zijn gestart. Compas Agro zal deze dagen wederom voor de regio’s: Venlo, Zundert, Haaren en Opheusden organiseren.

Deelnemers van de Innovatiedag worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de genoemde sector. Op het bedrijf zijn 10 locaties ingericht waar proeven en resultaten worden toegelicht. Dit zal op dezelfde locatie plaatvinden als in 2020, Brightlands Campus Greenport Venlo, op onze eigen fieldlabs.

Deze Innovatiedagen zijn deels onderdeel van het Bright 5² innovatieproject. Dit is een project waarin meerdere sectoren, gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovaties initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf.

De innovaties komende uit de projecten Smart Growers en CIMAT zullen een prominente rol krijgen op deze dagen.
Smart Growers heeft als doel de implementatie van Smart Farming, en daarmee een meer duurzame land- en tuinbouw in de Vlaams-Nederlandse grensregio te stimuleren.
CIMAT (Catalyst for Innovative Mechatronics in Agricultural Technology) komt tot een integratie van kleine, modulaire semiautonome systeemtrekkers die multi-inzetbaar zijn voor diverse landbouwtaken, zowel enkelvoudig als in zwerm.

U heeft de keuze om deel te nemen in de ochtend of in de middag. Het programma is beide keren hetzelfde. Ieder dagdeel ontvangen we 50 personen en de rondgang zal plaatsvinden in groepen van 5 personen.  

Wij hebben een goedkeuring ontvangen vanuit Bureau erkenningen om deze bijeenkomst te mogen organiseren voor u. De dag kan meetellen als verlengingsbijeenkomst spuitlicentie voor het Bewijs van Vakbekwaamheid: uitvoeren en bedrijfsvoeren onder het onderdeel teelt. Ten alle tijden worden de actuele COVID-19 richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Hieronder volgt een totaal overzicht van alle dagen:

  • 8 september 2021:  Boomkwekerij               – Regio Opheusden    i.s.m. TCO, AR Plant en Van Tuijl
  • 9 september 2021:  Boomkwekerij               – Regio Venlo             
  • 10 september 2021: Asperge                          – Regio Venlo
  • 15 september 2021: Boomkwekerij               – Regio Zundert         i.s.m. CLTV Zundert
  • 16 september 2021: Boomkwekerij               – Regio Haaren          i.s.m. CLTV Zundert
  • 17 september 2021: Aardbei                           – Regio Zundert        i.s.m. CLTV Zundert
  • 24 september 2021: Aardbei & Blauwe bes   – Venlo

We verwelkomen u graag op een van deze dagen in september.  
Hartelijk groet namens het team van Compas Agro.  

Eerstvolgende activiteit:

Volg ons op social media