Teeltadvies

Teelt technische beslissingen hebben grote gevolgen voor de opbrengst en kwaliteit van uw producten en het uiteindelijke commerciële resultaat.

Wij ondersteunen u graag bij het nemen van teelt technische beslissingen. Dankzij onze jarenlange ervaringen met uiteenlopende teeltprocessen en onze kennis op het gebied van onderzoek kunnen wij knelpunten snel inventariseren en oplossingen aanbieden.

Zo kunt u sturen op het behalen van het beste rendement door kostenbesparing en verbeterde bedrijfsprocessen.

Wij helpen u het hele jaar door om het groeiproces te beïnvloeden, zodat u met uw gewas een hogere opbrengst kunt behalen. Voor vragen en de mogelijkheden benader uw contactpersoon hieronder!

Sinds 2017 is het verplicht om een gewasmonitor in te vullen. Compas Agro heeft deze voor u klaar staan. Klik op onderstaande button om de monitor in te zien. Mocht u hierover nog vragen hebben neem dan gerust contact op met uw contactpersoon.

Diagnostiek

Om onze kwaliteit nog verder te verbeteren bieden we de service diagnostiek aan. Deze service houdt in dat we ziekten en plagen kunnen detecteren en analyseren. Vaak is het zo dat moeilijk te zeggen is welke schimmel of insect het is.

Om onze kwaliteit nog verder te verbeteren bieden we vanaf dit jaar ook de service diagnostiek aan. Deze service houdt in dat we ziekten en plagen kunnen detecteren en analyseren. Vaak is het zo dat moeilijk te zeggen is welke schimmel of insect het is.

De diagnostiek zal uitgevoerd worden door onze collega Mariken Schenkeveld. Mariken verzorgde eerder teeltadvies in de regio Boskoop. Zij zal zich nu richten op diagnostiek binnen Compas Agro. Materiaal zal via uw teeltbegeleider ingezonden kunnen worden. Er zal dan een antwoord per mail volgen welke schimmel of insect het is zodat u gerichter uw strategie zal kunnen bepalen.

De kosten voor deze diagnostiek zullen € 75,- (excl. btw) bedragen per monster.

Nitracheck

Om onze kwaliteit nog verder te verbeteren bieden we de service Nitracheck aan. Deze service houdt in dat we door een meting van het aangeleverde grondmonster op een snelle manier kunnen bepalen wat het nitraatgehalte van de bodem is.

Om onze kwaliteit nog verder te verbeteren bieden we de service Nitracheck aan. Deze service houdt in dat we door een meting van het aangeleverde grondmonster op een snelle manier kunnen bepalen wat het nitraatgehalte van de bodem is. 

Door een half grondmonster plus onderstaand formulier in te sturen of af te geven bij ons kantoor kunnen wij binnen één week het nitraatgehalte in de bodem bepalen. Dit geeft een zeer snelle indicatie. Samen met uw teeltadviseur kunt u hierna verdere stappen ondernemen. 

De kosten voor deze Nitracheck zullen € 21,- (excl. btw) bedragen per monster. Mochten er meer dan 10 monsters ingezonden worden dan zullen wij deze service aan kunnen bieden voor € 17,50 (excl. btw) per monster. 

Boomkwekerij en druiven

Voor vragen over de gewassen boomkwekerij en druiven vragen wij u contact op te nemen met Dirand van Wijk.

Dirand van Wijk

Teeltadviseur Boomkwekerij

Tel.: 06-16614647
dvanwijk@compas-agro.nl

Asperge, blauwe bes, aardbei en prei

Voor vragen over de gewassen asperge, blauwe bes, aardbei en prei vragen wij u contact op te nemen met Ronnie de Hoon.

Ronnie de Hoon

Teeltadviseur Vollegrondsgroente

Tel.: 06-31199385
rdehoon@compas-agro.nl