Goed advies doet groeien!

Geslaagde week achter de rug!

Vorige week hebben we, verdeeld over 3 dagen, 250 telers (boomteelt en asperge) mogen ontvangen op de innovatiedagen. De telers hebben deze dagen kunnen laten meetellen voor het verlengen van hun spuitlicentie en zijn bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen.

Woensdag 2 september zijn 100 boomtelers in Opheusden samengekomen. Deze succesvolle, zonnige dag is georganiseerd in samenwerking met Helicon, AR-Plant, van Tuijl, Volentis, Boomteeltstudieclub Opheusden en Tree Centre Opheusden.

Donderdag 3 september zijn 100 boomtelers in Venlo samengekomen. Na afloop van het programma is het project Smart Growers officieel en ludiek geopend door gedeputeerde Andy Dritty.

Vrijdag 4 september zijn 50 aspergetelers in Venlo samengekomen. Hier werden demonstraties getoond voor de praktijk. Duurzaamheid en innovatie stonden hierin centraal.

De innovatiedagen zijn deels onderdeel van het Bright 5² innovatieproject. Dit is een project waarin meerdere sectoren, gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovaties initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf.

Desondanks de corona en de bijkomende maatregelen zijn we zeer tevreden met het resultaat en de goede opkomst. Ook voor onze HAS stagiaires waren het leerzame dagen.

We kijken uit naar de overige 4 innovatiedagen in september (11, 16, 18 & 25 september).

– Team Compas Agro