Goed advies doet groeien!

Innovatiedagen 2021

In september 2021 zullen er weer een aantal innovatiedagen gaan plaatsvinden. Hier krijgt u de kans om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in uw sector.

Meer informatie volgt te zijner tijd.

 

PERSBERICHT INNOVATIEDAGEN 2020 – vijfhonderd telers geïnformeerd en geïnspireerd tijdens de innovatiedagen 2020

Boomkwekers, aspergetelers, aardbeien telers en blauwe bessen telers hebben in de maand september de kans gehad om meer te horen over de nieuwste ontwikkelingen in de verschillende sectoren. Compas Agro vertelt trots dat de 7 innovatiedagen met 10 dagdelen, ondanks de corona maatregelen, een daverend succes zijn geweest.
 
Op 2 september om 09:30 uur is de eerste dag officieel afgetrapt door Goos Cardol van Tree Centre Opheusden. TCO heeft samen met AR-Plant, Van Tuijl, Compas Agro, Boomteelt studieclub Opheusden en studenten van Helicon deze dag georganiseerd. Verdeeld over de kwekerij van Volentis kwamen zo’n honderd boomkwekers kijken bij negen innovaties die getest worden of al in gebruik zijn. Een aantal blikvangers waren de autonome trekker die je kunt bedienen via de computer of je telefoon en de nieuwe techniek van onkruidbehandeling met koud water van Caffini. Na afloop wordt er nog even nagepraat om vervolgens voor te bereiden voor de volgende innovatiedagen die alweer voor de deur staan.
 
Zo staan de eerste personen de volgende ochtend om 08:00 alweer voor de deur. Dit keer op de Fieldlabs van Compas Agro op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Dankzij COVID-19 is de dag noodgedwongen gesplitst in twee dagdelen, waar beide keren 50 boomkwekers aanwezig waren. Na 10 objecten is het tijd om terug te keren in de kas. Hier vindt de officiële opening van het project Smart Growers plaats. Nadat deze op een ludieke wijze is geopend gaan de bezoekers weer huiswaarts.
 
Ook de aspergetelers komen deze week nog aan de beurt. 50 aspergetelers lopen in kleine groepjes van 5 door de objecten. Wanneer er een harde toeter klinkt is het tijd om te rouleren. Zo krijgen de telers te horen over verschillende thema’s van meststoffen tot onkruidbeheersing.
 
11 september stond in het teken van de aardbeiensector. In Zundert kwamen zo’n 50 telers bijeen om te horen over de nieuwste ontwikkelingen en de spuitlicentie te verlengen. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met CLTV Zundert.
 
Een week later op 16 september waren de boomkwekers in Zundert aan de beurt. Daar waren we te gast bij Boot en Dart in Zundert en op 18 september waren we te gast bij Plantkwekerij Joost Sterke in Haaren. Ook deze dagen zijn georganiseerd samen met CLTV Zundert.
 
De innovatiedagen 2020 werden afgesloten met de laatste bijeenkomst in Venlo voor de aardbeien & blauwe bessen telers. Deze dag vond 25 september plaats.
 
Team Compas Agro kijkt tevreden terug op alle dagen en is verheugd te vermelden dat de Innovatiedag Boomkwekerij op 3 september in Venlo met een 10 beoordeeld is door Bureau Erkenningen.
 
Ook de telers zijn het erover eens dat het goed is om op deze manier nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen. Derk van Eldik: “Ik ben blij dat ik erbij ben. Het is makkelijk dat er zoiets in de buurt georganiseerd wordt. Je bent weer helemaal op de hoogte van nieuwe kennis.’’