Goed advies doet groeien!

Innovatiedag Boomkwekerij Venlo

De voorbereidingen van de Innovatiedag Boomkwekerij 2020 lopen voorspoedig. Het programma is bekend en de aanmeldingen zijn open!  

Deze dag is uniek doordat bezoekers geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen binnen de boomkwekerij sector. Met demonstraties worden toepassingen getoond voor de praktijk. Deze demonstraties sluiten aan op de actualiteiten. Het thema duurzaamheid en innovatie zal op elke bijeenkomst centraal blijven staan. 

Aanvullend zullen diverse bedrijven demonstraties voeren in de rondgangen alsook hun kennis delen met een bedrijvenmarkt. 

Deze Innovatiedag is deels onderdeel van het Bright 5² innovatieprojectDit is een project waarin meerdere sectoren, gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovaties initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf.  

U heeft de keuze om deel te nemen in de ochtend of in de middag. Het programma is beide keren hetzelfde. Ieder dagdeel ontvangen we 50 personen en de rondgang zal plaatsvinden in groepen van 5 personen.  

We volgen de COVID richtlijnen van de Overheid en het RIVM die vanaf 1 juli gaan gelden en zijn blij u te mogen melden dat we een goedkeuring hebben ontvangen vanuit Bureau erkenningen om deze bijeenkomst te mogen organiseren voor u. 

Hieronder vindt u een overzicht van het programma.

We verwelkomen u graag op donderdag 3 september!

Aanmelden ochtend

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor het middaggedeelte. 

 

 

 

 

 

 

Let op: Aanmelden is verplicht (ook als u deze niet wilt laten meetellen voor de spuitlicentie) en vol = vol. (50 personen per dagdeel)

——————————————————————————————————————–

Project Smart Growers 

 

 

 

 

 

De dag wordt afgesloten met een bijeenkomst waar het project Smart Growers geopend wordt door gedeputeerde Dritty en projectleidster Joke. 

Het project heeft als doel de implementatie van Smart Farming, en daarmee een meer duurzame land- en tuinbouw in de grensregio te stimuleren. Dit zal gebeuren door onderzoek en ontwikkeling binnen drie toepassingen van Smart Farming, in nauwe samenwerking met land- en tuinbouwers en hightech bedrijven aan beide kanten van de grens. De onderzochte toepassingen zijn relevant voor drie belangrijke teelten in de Vlaams-Nederlandse grensregio:

sierteelt, met in het bijzonder de boomkwekerij in volle grond;

groenten, met veel aandacht voor de asperge;

fruitteelt, met als focus, de blauwe bes.

Als u niet naar de innovatiedagen komt, maar wel aanwezig bent bij de opening van Smart Growers kunt u zich hier aanmelden:

Aanmelden opening – project Smart Growers