Nieuw blauwe bessen veld op de fieldlabs

28 MEI 2021 – Nieuw blauwe bessen veld op de fieldlabs

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het aanleggen van ons vernieuwde blauwe bessen veld. Hierin wordt onderzoek uitgevoerd naar de opkweek van blauwe bessen in potten waardoor er een volledig gecontroleerd systeem ontstaat. Daarnaast wordt er onderzoek uitgevoerd naar blauwe bessen in veen ruggen, wat nog altijd als praktijk wordt beschouwd. De nieuwe aanplant bestaat uit 5 verschillende rassen die samen met Fall Creek en Schrijnwerkers zijn samengesteld. Deze rassen zijn Duke, Titanium, Valor, Calypso en Last Call.

Momenteel zijn de eerste demo’s en onderzoeken gestart op het nieuwe veld. In deze demo’s en onderzoeken worden verschillende producten van Mertens, Koppert en ICL getest. Daarnaast is met BVB Substrates een onderzoek gestart waarbij wordt gekeken naar een nieuw substraat in de blauwe bes. Het nieuwe systeem rondom de blauwe bessen is geïnstalleerd door Smits, dit systeem zal de toevoer van nutriënten gaan regelen. 

Compas Agro is dé partner in de akker- en tuinbouw en staat voor kennis maken en kennis delen voor partijen actief in genoemde sectoren.

Dit wordt gerealiseerd door uitvoering van teeltadvies, innovatieve projecten / onderzoeken en het geven van cursussen.
Zo ontstaan duurzame relaties met klanten waarbij de kwaliteit van het advies centraal staat.

Compas Agro is een erkend Leerbedrijf (MBO),  ISO gecertificeerd en werkt nauw samen met HAS hogeschool als partnerbedrijf.

Bezoekadres:
Villafloraweg 1
5928 SZ Venlo

Brightlands Campus Greenport Venlo
Gebouw Villa Flora – Box 181

Rek. nummer:              NL92 RABO 0335 1182 67
BIC code:                     RABONL2U
KVK nummer:             73161039
Vestigingsnummer:   000041224787

BTW nummer: NL859379899B01

E-mail: info@compas-agro.nl
Tel.: Paul Groenewegen / 06-82504611 

Het laatste nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten die we organiseren, de projecten die we uitvoeren en de onderzoeken die we doen.