Geslaagde week achter de rug

8 SEPTEMBER 2020 – Vorige week hebben we, verdeeld over 3 dagen, 250 telers (boomteelt en asperge) mogen ontvangen op de innovatiedagen. De telers hebben deze dagen kunnen laten meetellen voor het verlengen van hun spuitlicentie en zijn bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen.

Woensdag 2 september zijn 100 boomtelers in Opheusden samengekomen. Deze succesvolle, zonnige dag is georganiseerd in samenwerking met Helicon, AR-Plant, van Tuijl, Volentis, Boomteeltstudieclub Opheusden en Tree Centre Opheusden.

Donderdag 3 september zijn 100 boomtelers in Venlo samengekomen. Na afloop van het programma is het project Smart Growers officieel en ludiek geopend door gedeputeerde Andy Dritty.

Vrijdag 4 september zijn 50 aspergetelers in Venlo samengekomen. Hier werden demonstraties getoond voor de praktijk. Duurzaamheid en innovatie stonden hierin centraal.

De innovatiedagen zijn deels onderdeel van het Bright 5² innovatieproject. Dit is een project waarin meerdere sectoren, gedurende 5 jaar teelt gerelateerde innovaties initiëren, uitvoeren en delen vanuit de ondernemers zelf.

Desondanks de corona en de bijkomende maatregelen zijn we zeer tevreden met het resultaat en de goede opkomst. Ook voor onze HAS stagiaires waren het leerzame dagen.

We kijken uit naar de overige 4 innovatiedagen in september (11, 16, 18 & 25 september).

– Team Compas Agro

 

 

Compas Agro is dé partner in de akker- en tuinbouw en staat voor kennis maken en kennis delen voor partijen actief in genoemde sectoren.

Dit wordt gerealiseerd door uitvoering van teeltadvies, innovatieve projecten / onderzoeken en het geven van cursussen.
Zo ontstaan duurzame relaties met klanten waarbij de kwaliteit van het advies centraal staat.

Compas Agro is een erkend Leerbedrijf (MBO),  ISO gecertificeerd en werkt nauw samen met HAS hogeschool als partnerbedrijf.

Bezoekadres:
Villafloraweg 1
5928 SZ Venlo

Brightlands Campus Greenport Venlo
Gebouw Villa Flora – Box 181

Rek. nummer:              NL92 RABO 0335 1182 67
BIC code:                     RABONL2U
KVK nummer:             73161039
Vestigingsnummer:   000041224787

BTW nummer: NL859379899B01

E-mail: info@compas-agro.nl
Tel.: Paul Groenewegen / 06-82504611 

Het laatste nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten die we organiseren, de projecten die we uitvoeren en de onderzoeken die we doen.