Goed advies doet groeien!

Cultus Agro Advies draagt teeltadvies, projecten en opleidingen over aan Compas Agro

De afgelopen weken zijn afrondende gesprekken gevoerd tussen Cultus Agro Advies BV en Compas Agro BV om de onderdelen teeltadvies, projecten en opleidingen per 1 januari 2019 over te dragen aan Compas Agro BV. En met succes: de boomkwekers krijgen vanaf 2019 te maken met een nieuwe naam met vrijwel dezelfde gezichten.

Cultus Agro Advies is opgericht in 2002 als dochter van Vitelia Agrocultuur BV. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de plantaardige sector. Per 1 januari worden teeltbegeleiding voor boomkwekers, projectwerkzaamheden en een deel van de opleidingen overgedragen aan het bedrijf Compas Agro. Het betreft de werkzaamheden van de medewerkers Dirand van Wijk, Simon van Houwelingen, Mariken Schenkeveld, Hans Pijpers en Ard Hendrix. Betreffende het onderdeel projecten gaat het met name over het project Bright Tree en de begeleiding van de boomteeltstudiegroepen.

Het onderdeel onderzoek, bekend onder de naam Cultus Crop Research, gaat in 2019 zelfstandig verder onder de vlag van Vitelia Agrocultuur. Cultus Crop Research is gespecialiseerd in onderzoek naar nieuwe (duurzame) producten en teeltstrategieën in de plantaardige sector.

De voornaamste redenen voor de splitsing zijn de verhoogde zelfstandigheid en het blijven geven van onafhankelijk advies. Het bedrijf Compas Agro is in eigendom van Dirand van Wijk en Ronnie de Hoon. Ronnie de Hoon is momenteel actief in de vollegrondsgroente en daarmee verwachten de eigenaren elkaar te kunnen versterken op het gebied van kennis.
De komende weken wordt het team teeltadvies van Compas Agro verder vormgegeven.

Voor de kwekers verandert er door de overdracht in principe niets. De overeenkomsten worden per 2019 afgesloten door Compas Agro. De kweker behoudt daarmee zijn vertrouwde teeltadviseur. Compas Agro is op de Brightlands Campus Greenport Venlo (voormalig Floriade terrein) gevestigd.

Vitelia Agrocultuur, Cultus Crop Research en Compas Agro zullen in de toekomst blijven samenwerken om haar gezamenlijke relaties optimaal te blijven bedienen.

We zijn trots dat deze overdracht voor alle partijen naar tevredenheid tot stand is gekomen en bovenal dat we onze trouwe relaties hierdoor op dezelfde manier kunnen blijven bedienen in de toekomst!

Met vriendelijke groet,

John Pouwels, Vitelia Agrocultuur BV

Dirand van Wijk & Ronnie de Hoon, Compas Agro BV